Bel ons anoniem & gratis

Waarom pleegt iemand kindermisbruik?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom iemand kindermisbruik pleegt. Misschien heb je seksuele gevoelens voor minderjarigen? Het kan ook zijn dat je op volwassenen valt maar toch seksuele opwinding ervaart tijdens het contact met een minderjarige? Seks kan een uitlaatklep zijn bij vervelende gevoelens zoals eenzaamheid en boosheid. Het is ook mogelijk dat je moeite hebt met volwassen relaties. Misschien heb je een laag zelfbeeld of mis je de vaardigheden om een echte relatie aan te gaan? Soms is misbruik een gevolg van te veel alcohol, drugs of simpelweg van het feit dat de gelegenheid zich voordoet. Wellicht heb je altijd al een sterke seksuele behoefte gehad en is seksueel contact met een minderjarige makkelijker of minder bedreigend dan met een volwassene? Of maakt de zoektocht naar steeds sterkere en afwijkende seksuele prikkels dat je contact zoekt met een minderjarige?

De meeste mensen realiseren zich dat seksueel misbruik schadelijk is voor een kind. Ze zijn zich bewust van de gevolgen en weten dat ze opgepakt kunnen worden. Maar er zijn ook mensen die dit niet zo ervaren, die het niets kunnen schelen of die niet geloven dat seksuele handelingen met kinderen kwaad kunnen. Het zou ook kunnen dat je een impulsief karakter hebt en je het moeilijk vindt om je te beheersen.

Denk je weleens

“Dit kind wil het ook en ik ga nooit verder dan hij/zij wil”, of “Kinderen zijn seksuele wezens”, “Ik heb geen dwang gebruikt dus het is niet zo erg”. Herken je dit soort uitspraken van jezelf? Verdedig je je gedrag weleens op deze manier? Wil je hier met iemand over praten? Neem dan contact op met onze hulplijn of chat.

Wil jij ook geholpen worden? Bel ons anoniem en gratis!

0800 266 64 36